Zulte Waregem in de problemen, ook promovendus Seraing te sterk

Zulte Waregem in de problemen, ook promovendus Seraing te sterk

03-10-2021 17:45 Laatste update: 18:13
2

Seraing heeft aangeknoopt met de zege na drie opeenvolgende nederlagen. In eigen stadion klopte het Zulte Waregem met 5-1.

Beide teams staan diep in de tweede kolom en kunnen de punten dus gebruiken. Na amper zeven minuten versierde Seraing al een penalty. Goalgetter Mikautadze faalde niet en maakte 1-0. Zulte Waregem sloeg terug via Doumbia, maar die liet de gelijkmaker liggen.

Net voor de rust maakte Jallow de situatie nog erger voor de bezoekers. Hij kopte een voorzet van Bernier binnen. Bossut moest daarna ook nog redding brengen op pogingen van Mikautadze en Kilota.

Maziz doet het licht uit
Ook na de koffie was er geen beterschap te zien voor Francky Dury en co. Bossut redde nog een poging van Bernier, maar Maziz kon wél de 3-0 scoren. De kansen voor Seraing bleven zich maar opstapelen, maar de 4-0 van Mikautaudze werd afgekeurd voor buitenspel.

Iets na het uur kon Vossen iets terugdoen: hij kopte toen de 3-1 binnen, maar er zat geen slotoffensief meer in. Meer nog: Mikautadze maakte nog zijn tweede van de avond en zorgde zo voor 4-1. In het slot kregen we ook nog een rode kaart voor Boya én een 5-1 van alweer Mikautadze. Een absolute horroravond voor Zulte Waregem. 

Troosteloos seizoen voor Zulte Waregem?
Zulte Waregem blijft zo vijftiende in het klassement met een magere 9 op 30. Seraing heeft 12 op 30 en stijgt door naar plaats dertien.