Wat een binnenkomer! Theate (ex-KV Oostende) scoort én geeft aan

03-10-2021 15:45
4

Arthur Theate heeft zijn start bij Bologna niet gemist. Bij zijn eerste basisplaats was hij goed voor een doelpunt en een assist. Bologna won de match tegen Lazio Roma met 3-0

Theate scoorde eerder al bij zijn invalbeurt tegen Inter, maar zondagmiddag mocht hij voor het eerst starten bij Bologna. Dat was meteen een schot in de roos. Na veertien minuten zette hij Musa Barrow al op weg naar de 1-0, al had die laatste wel nog een geweldige dribbel nodig om voor doel te komen. Daarna kon Theate ook nog een corner binnenkoppen.

Theate trok eind augustus al naar Italië, maar kon pas op 18 september zijn eerste minuten maken voor Bologna. Door de 3-0 zege klimt Bologna voorlopig naar de negende plaats in de Serie A. Ook tijdens de interlandbreak moet Theate overigens aan de slag. Hij zit in de beloftenkern van Jacky Mathijssen voor de wedstrijden tegen Kazachstan en Denemarken.