Degradatietopper levert geen winnaar op, OHL en Beerschot delen de punten

02-10-2021 22:39 Laatste update: 22:43
3

Zaterdag stond in de Jupiler Pro League de degradatietopper tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot op het programma. Het duel leverde geen winnaar op. De match eindigde zoals ze begon met 0-0.

De thuisploeg toonde in de eerste helft de meest drang naar voren. Vooral De Norre viel op, maar echt veel kansen leverde het allemaal niet op. Pas na een halfuur was er een goede kans voor Maertens, maar die vond Vanhamel op zijn weg.

In de eerste helft ontsnapte Malinov aan rood. Zonder bal in de buurt werkte de speler van OHL Pietermaat tegen de grond. Het had zijn tweede gele kaart van de partij kunnen betekenen, maar scheidsrechter Lambrechts toonde genade.

Rookbommen op het veld
Na de rust kwamen beide ploegen ook niet tot scoren. De match werd nog even stilgelegd met dank aan de bezoekende fans. Vanuit het bezoekersvak werden er rookbommen op het veld gegooid. Vanhamel moest zijn eigen fans gaan smeken om te stoppen met gooien.

De brilscore bleef dus na negentig minuten op het bord staan. Malinov kreeg uiteindelijk toch nog rood. Met de draw schieten beide ploegen eigenlijk niets op. Het puntentotaal van Beerschot gaat wel van één naar twee. De kloof met Cercle Brugge – dat eerder op de dag met 0-3 verloor van Union – bedraagt nu zes punten.