Pover Manchester United komt met punt nog goed weg tegen Everton

Pover Manchester United komt met punt nog goed weg tegen Everton

02-10-2021 15:35

Manchester United is weer tegen averij aangelopen in de Premier League. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer kwam met een 1-1 gelijkspel tegen Everton nog goed weg, na een afgekeurde treffer in de slotfase.

United won woensdag op de valreep van Villarreal in de Champions League dankzij een treffer van Cristiano Ronaldo. De Portugese ster begon zaterdag op de bank, zoals ook Paul Pogba en Jadon Sancho rust kregen. United speelde geen sterke eerste helft, maar klom wel op voorsprong. Een moment van klasse van Bruno Fernandes en Anthony Martial was voldoende voor de 1-0.

United had moeite om het spel te maken en kon ook in de tweede helft niet overtuigen. Solskjaer besloot om Edinson Cavani en Martial naar de kant te halen voor Ronaldo en Sancho, maar in plaats van 2-0 werd het niet veel later 1-1. Na een afgeslagen hoekschop en een messcherpe counter van Everton rondde Andros Townsend af. The Toffees leken vijf minuten voor tijd zelfs met drie punten te vertrekken van Old Trafford. Tom Davies besloot oog in oog met David De Gea echter niet zelf de trekker over te halen, maar af te leggen op Yerry Mina. De Colombiaan stond buitenspel, waardoor de VAR ingreep.

Zo ontsnapte United - dat vorige week verloor van Aston Villa - aan de 1-2, maar zelf wist het de beslissing ook niet meer te forceren. Beide teams hebben nu veertien punten uit zeven duels. Dat is evenveel als koploper Liverpool, maar The Reds komen nog in actie.