Real-icoon Guti dolt met 'puinhoop' Barça: 'Geniet ervan om ze te zien verliezen'

Real-icoon Guti dolt met 'puinhoop' Barça: 'Geniet ervan om ze te zien verliezen'

02-10-2021 13:26
1

Er ontstond vrijdagavond enige verwarring in Spanje, toen Real Madrid-icoon Guti aangaf open te staan voor een klus als trainer van FC Barcelona. Zaterdag laat de voormalig middenvelder echter weten dat het om een grap ging. Vervolgens fileert hij de club uit Catalonië. 

Guti doorliep de gehele jeugdopleiding van Real en speelde van 1995 tot 2010 in het eerste elftal van De Koninklijke. Hij is inmiddels jeugdtrainer in Madrid en kreeg vrijdag de vraag of hij open zou staan voor een klus als trainer van rivaal Barcelona. "Natuurlijk, waarom niet?", liet Guti optekenen. "Ik ben beschikbaar, wil de wereld laten zien wat ik kan als trainer."

De uitspraak van Guti zorgde voor veel commotie op social media. De Spanjaard heeft inmiddels gereageerd. "Een beetje humor kan geen kwaad", zo plaatst Guti op Twitter met een aantal lachemoji's achter de tekst. In gesprek met het Spaanse El Larguero doet hij er zelfs een schepje bovenop. "Ik zal nooit naar Barça gaan, tuurlijk niet. Zeker nu niet, het is er een puinhoop. Ik geniet ervan om ze te zien verliezen."

Guti gaat ook kort in op de situatie van Ronald Koeman bij Barcelona. "Hij zit in een erg lastige situatie. De slechte resultaten liggen zeker niet alleen aan de trainer, maar hij blijft wel eindverantwoordelijk. Koeman is de kapitein van het schip, maar de schuld ligt niet alleen bij hem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie