Hendry nu al grote man in Club-defensie: Verwelkomd door fantastische kleedkamer

Hendry nu al grote man in Club-defensie: "Verwelkomd door fantastische kleedkamer"

02-10-2021 11:43
22

Dat Club Brugge dinsdag een erg fraaie zege bij RB Leipzig (1-2) wist af te dwingen, heeft het te danken aan geweldig aanvalsspel in de eerste helft én solide verdedigend werk na de pauze. In die laatste sector gaan de verdiensten deels naar Jack Hendry. De zomeraanwinst doet het (boven verwachting?) sterk bij de landskampioen.

In augustus besloot Club Brugge de clausule van vier miljoen euro in het contract van Hendry te activeren. Dat zal Blauw-Zwart zich nog niet beklaagd hebben. Tegen Leipzig bevestigde de Schotse uitblinker nog maar eens dat hij de stap naar de Belgische top goed verteerd heeft, zag ook Philippe Clement. "Hendry heeft specifieke kwaliteiten. Hij geeft iets extra aan deze groep", klinkt het bij de trainer in Het Nieuwsblad.

Hoewel de 26-jarige Schot op het voorbij EK al flink wat ervaring opdeed, zagen veel waarnemers niet meteen een directe versterking in Hendry. Draaide dat even anders uit ... "Hij is topfit aangekomen", zoekt Clement naar een verklaring. "En Jack is ook verwelkomd door een fantastische kleedkamer. Zij integreren nieuwe spelers snel, en dat zie je op het veld."