'Nonchalante' Zirkzee kreeg het al te verduren: Kreeg beledigingen toegestuurd

'Nonchalante' Zirkzee kreeg het al te verduren: "Kreeg beledigingen toegestuurd"

02-10-2021 11:06
9

Met Joshua Zirkzee heeft RSC Anderlecht een opvallende huurling in haar rangen rondlopen. De klasse druipt van de Nederlandse spits af, maar geregeld krijgt hij het verwijt te slikken dat hij te nonchalant (of zelfs arrogant) op het veld ronddraaft. Daar gaat Zirkzee zelf hoegenaamd niet mee akkoord.

In Duitsland werd de huurling van Bayern München omschreven als 'slaperig'. "Maar dat was wat de media schreven", benadrukt Zirkzee bij Het Nieuwsblad. Naar eigen zeggen hebben zijn trainers hem nooit die opmerking gemaakt. "Ik hoor al heel mijn ­leven dat ik arrogant ben, maar dat is perceptie", stelt hij. En die perceptie is volgens hem verkeerd.

Nochtans deed een opvallende misser tijdens de voorbereiding, toen nog bij Bayern München, geen deugd aan die reputatie. Tegen Ajax talmde Zirkzee zo lang voor een leeg doel dat hij zich de bal nog liet ontfutselen. Die misser heeft hem achtervolgd. "Ik kreeg beledigingen toegestuurd, sommige waren zelfs ­racistisch en mijn familie werd aangepakt", doet hij het verhaal. Als reactie daarop sloot Zirkzee zijn profiel op Instagram volledig af. Inmiddels kan je hem weer volgen, maar commentaar geven lukt niet meer.