Vermaelen moet Nations League vergeten, maar boekt vlotte zege met Vissel Kobe

Vermaelen moet Nations League vergeten, maar boekt vlotte zege met Vissel Kobe

02-10-2021 10:50 Laatste update: 11:12

Geen Thomas Vermaelen in de selectie van Roberto Martinez voor de Final Four van de UEFA Nations League. Sinds de uitbraak van de coronacrisis legt Japan strikte voorwaarden, waardoor voetbalspelers het land eigenlijk nauwelijks kunnen verlaten voor interlands. Dan maar schitteren in de J-League, moet de Rode Duivel gedacht hebben.

Dit weekend ontving Vissel Kobe, de club van Vermaelen, Urawa Reds op eigen grond. Dat duel draaide uit op een flinke overwinning voor de thuisploeg: 5-1. Vooral de Barcelona-connectie van de Japanse club deed het uitstekend. Andres Iniesta was trefzeker in de eerste helft, Bojan Krkic zorgde voor het slotakkoord in het tweede bedrijf.

Tussendoor hield Vermaelen de rangen 90 minuten gesloten achterin, op die ene tegengoal na dan. Door de overwinning blijft Vissel Kobe vierde in het klassement van de J-League. Op zijn 35e is Vermaelen bezig aan zijn derde seizoen in het land van de rijzende zon. Een beker en een supercup wist hij er al te veroveren, maar een titelfeest viel hem nog niet te beurt. Dat zal ook nu niet het geval zijn, want leider Kawasaki Frontale ligt al 21 punten voor op Vissel Kobe.