Bolat kijkt ex-club Antwerp in de ogen: Drie jaar lang toch goede band gehad

Bolat kijkt ex-club Antwerp in de ogen: "Drie jaar lang toch goede band gehad"

02-10-2021 19:10
3

KAA Gent probeert zondagavond een derde zege op rij te boeken (Conference League incluis), al belooft dat niet eenvoudig te worden op het veld van Royal Antwerp FC. Het zal een goede Sinan Bolat kunnen gebruiken. Voor de doelman betekent het duel een terugkeer naar zijn vorige werkgever.

Nadat zijn loopbaan op een dood spoor was beland, streek Bolat midden 2017 neer op de Bosuil. In drie jaar tijd zette hij zichzelf daar weer volledig op de (Belgische) voetbalkaart. "Terugkeren naar de Bosuil vormt voor mij niet echt een extra motivatie, ik zie het zoals elke andere wedstrijd, maar het doet altijd deugd om de mensen terug te zien met wie ik drie jaar lang toch een goede band had", vat de sluitpost zijn gevoelens samen bij Het Nieuwsblad. Van de materiaalmeester tot de fans, Bolat houdt aan iedereen in Deurne-Noord warme herinneringen over.

Met enkele van zijn gewezen ploeggenoten heeft Bolat overigens contact gehouden. "Al blijven er niet meer zoveel jongens over met wie ik er nog samenspeelde: Faris Haroun en Ritchie De Laet hoor ik natuurlijk nog regelmatig", geeft hij een voorbeeld. Bolat voelt wederzijds respect van de Antwerp-familie, net als bij Standard Luik overigens, geeft hij zelf nog aan. In Luik stond hij vier jaar onder contract.