'Haaland nog steeds op lijstje van PSG: spits wenst salaris van vijftig miljoen'

'Haaland nog steeds op lijstje van PSG: spits wenst salaris van vijftig miljoen'

02-10-2021 09:44
3

Erling Haaland staat nog steeds op het lijstje van Paris Saint-Germain, als mogelijke opvolger van Kylian Mbappé. Als de Franse aanvaller komende zomer vertrekt uit Parijs, moet Haaland de overstap van Dortmund naar de Franse hoofdstad maken.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse krant heeft Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Haaland, laten weten dat de Noorse spits vijftig miljoen euro per jaar aan salaris wenst te ontvangen bij een eventuele transfer.

Haaland zou een gelimiteerde afkoopsom van zeventig tot negentig miljoen euro in zijn contract hebben, waardoor hij komende zomer in principe een transfer kan maken. Bij het vermelden van het gewenste salaris door Raiola, laat de zaakwaarnemer weten dat de gelimiteerde afkoopsom lager ligt dan de marktwaarde van de spits. Die zou op dit moment rond de honderdtwintig miljoen euro liggen.

Een transfer van Haaland naar PSG lijkt hoe dan ook af te hangen van de toekomst van Mbappé, al zouden de Fransen ook rekening moeten houden met de beperkingen door de regelgeving rondom Financial Fair Play. Afgelopen transferzomer werd er ook al melding gemaakt van de interesse van PSG in Haaland. Toen ging een overstap niet door, omdat de transfer van Mbappé naar Real Madrid uitbleef.