Hazard wijt pandoering in München aan één man: Dat heeft hij nog eens bewezen

Hazard wijt pandoering in München aan één man: "Dat heeft hij nog eens bewezen"

10-11-2019 10:05
11

Vooraf was iedereen het erover eens: betere momenten om met Borussia Dortmund naar Bayern München af te reizen waren er haast niet. De Rekordmeister verkeerde de voorbije weken wat in crisis, maar rechtte de rug tegen de rivaal uit Dortmund: 4-0. Thorgan Hazard geeft de credits aan Robert Lewandowski.

De Poolse goalgetter stond twee keer aan het kanon in de Allianz Arena, waardoor hij er voornamelijk zelf voor zorgde dat Dortmund met de billen toe afdroop. "Hij scoort in alle wedstrijden. We kennen zijn kwaliteiten", moest een zichtbaar ontgoochelde Thorgan Hazard na afloop van het duel toegeven bij Eleven Sports.

"Hij scoort al jaren zijn doelpunten, zowel in de Bundesliga als in Europa. Hij is één van de beste aanvallers ter wereld en dat heeft hij vandaag nog eens bewezen", besluit Hazard. Door de zege wist Bayern (nu 21 punten) over Dortmund (19 punten) te wippen in het klassement. De grootmacht uit München volgt nu op één puntje van koploper Borussia Dortmund, dat wel nog een wedstrijd te goed heeft.

Boerenjaar
Scoren is de tweede natuur van Lewandowski, maar dit seizoen is de Pool meer dan ooit in bloedvorm. In elf Bundesliga-wedstrijden trof hij nu al zestien keer raak, hallucinante cijfers zijn dat. Daar voegde hij en passant nog eens zes treffers aan toe in de Champions League en eentje in de DFB-Pokal. In zijn meest productieve seizoenen voor Bayern maakte Lewandowski er 30 in de Bundesliga (2015-2016 en 2016-2017).