Spaanse pers over Courtois: 'Geen verschil meer tussen Rode Duivels en Real'

10-11-2019 09:15 Laatste update: 11-11-2019 14:29
6

Real Madrid ging zaterdagavond winnen op het veld van Eibar. Courtois, Hazard en co hadden geen kind aan Eibar, het werd 0-4. Onder impuls van een betrouwbare Courtois en een Hazard die eindelijk op niveau presteert, behoort het matige seizoensbegin van Real dan toch tot het verleden.

In de laatste vijf wedstrijden scoorde Real 16 doelpunten en hield Courtois telkens zijn netten schoon. 'Real Madrid heeft al vijf wedstrijden geen goal geïncasseerd, en Courtois is al 533 minuten ongeslagen. Hij is nu één minuut verwijderd van het record van Keylor Navas bij Real Madrid', staat te lezen in Marca.

In het begin kreeg Thibaut Courtois veel kritiek, maar de Spaanse pers ziet nu dat Courtois de lijn van bij de Rode Duivels kan doortrekken bij Real Madrid. 'De Belg toont nu ook bij Real Madrid het niveau dat hij haalt bij de nationale ploeg', staat te lezen in de Spaanse krant.

Courtois groeit stilaan naar zijn beste vorm toe. Zijn prestaties bij Real Madrid evenaren zijn niveau van het WK 2018 in Rusland. 'We zien geen twee verschillende doelmannen meer: de ene die de kleuren van de Rode Duivels verdedigt, de andere die de witte kleuren van Real Madrid verdedigt.'