Inter minstens voor een dag aan de leiding in Italië, PSG verslaat Brest

09-11-2019 21:00

Internazionale staat minstens één dag aan kop in Italië. Romelu Lukaku en zijn ploeggenoten wonnen met 2-1 van Hellas Verona en verwijzen concurrent Juventus daarmee voorlopig naar de tweede plaats.

Inter - Hellas Verona 2-1
Het Inter van Lukaku heeft dankzij een driepunter tegen Hellas Verona voorlopig de koppositie in de Serie A in handen. Dankzij een goal van Matias Vecino en een schitterende treffer van Nicolo Barella werd een 1-0 achterstand, toegebracht door Valerio Verre, ongedaan gemaakt. De Nerazzurri zijn daardoor tot zondagavond koploper in Italië. Als Juventus dan van AC Milan wint keert het weer terug op de eerste plaats.

Brest - Paris Saint-Germain 1-2
De strijd om de titel in Frankrijk is zoals te doen gebruikelijk niet al te spannend en ook dit jaar heeft Paris Saint-Germain snel een ruime voorsprong te pakken. Brest werd ook verslagen door de mannen van trainer Thomas Tuchel, maar dat ging niet gemakkelijk. Na doelpunten van Angel di Maria (PSG) en Samuel Grandsir (Brest) stond het lang 1-1 en leek het duel op een gelijkspel af te stevenen. Vijf minuten voor tijd sloeg spits Mauro Icardi echter toch nog toe voor de Parijzenaars. Zij staan nu tien punten los op de concurrentie, maar die hebben nog een wedstrijd tegoed.

Valencia - Granada 2-0
Het geplaagde Valencia heeft de 4-1 zege op Lille in de Champions League een goed vervolg gegeven in de competitie. In de tweede helft scoorde Los Che twee keer en daardoor won het met 2-0 van Granada, dat het de laatste tijd goed deed in de Primera División. Een goal van Dani Parejo werd nog afgekeurd, maar de treffers van Daniel Wass en Ferran Torres (met een assist van doelman Jasper Cillessen) telden wel. De club uit de sinaasappelstad staat nu zevende en sluit weer aan bij de brede subtop in Spanje.