Real Madrid lijkt los: na Galatasaray ook ruime overwinning bij Eibar

09-11-2019 20:48

Real Madrid heeft voor de tweede keer in één week tijd flink uitgehaald. De ploeg van coach Zinedine Zidane was zaterdag met 0-4 te sterk bij Eibar in de Primera Division. Midweeks moest Galatasaray er al aan geloven (6-0).

Rodrygo was tegen de Turken de grote man, maar hij nam in Ipurúa op de bank plaats. Karim Benzema opende na zeventien minuten de score voor Real. Een schot van Luka Modric werd nog gekraakt, waarna de bal voor de voeten van de Fransman kwam: 0-1. Drie minuten later ging de bal op de stip na een overtreding van Pablo De Blasis op Eden Hazard. Captain Sergio Ramos verzilverde de strafschop.

Real Madrid had de buit daarmee al zo goed als binnen. Zeker nadat ook Benzema raak schoot uit een penalty, nadat ditmaal Lucas Vazquez was neergelegd in het strafschopgebied. In de tweede helft speelde De Koninklijke het duel professioneel uit. Federico Valverde maakte er met een bekeken schot nog 0-4 van. Doelman Thibaut Courtois is inmiddels al 533 minuten zonder tegengoal. Aan het begin van het seizoen kreeg de Rode Duivels nog veel kritiek bij Real.

Real Madrid herovert in elk geval voor even de koppositie in de Primera Division. FC Barcelona, dat het later op de avond opneemt tegen Celta de Vigo, kan wel weer op gelijke hoogte komen.