Bayern München dolt met Dortmund, zware nederlaag voor Hazard en Witsel

09-11-2019 20:30
1

Bayern München heeft Der Klassiker tegen Borussia Dortmund verrassend eenvoudig gewonnen. De geplaagde kampioen won in de Allianz Arena met liefst 4-0 van de grote rivaal. Robert Lewandowski was de grote man met twee goals.

Bayern sprankelde nog niet dit seizoen. Na de 5-1 afstraffing tegen Eintracht Frankfurt werd trainer Niko Kovac op straat gezet en leek er sprake van een crisis aan de Säbener Strasse. Daar was zaterdag echter niets van te merken. Bayern domineerde tegen Dortmund, dat nauwelijks een vuist kon maken in de Bundesliga-topper. Lewandowski sloeg al na zeventien minuten toe. Benjamin Pavard zette voor en de Pool kopte binnen. Daarmee scoorde hij voor het elfde duel op rij.

Hoewel Bayern de overhand hield, bleef verder leed een vrijwel kansloos Dortmund in de eerste helft bespaard. Pas na rust gingen Die Schwarzgelben écht op de pijnbank. Serge Gnabry maakte er snel 2-0 van, waarna in de slotfase de vernedering voor de bezoekers compleet werd. Lewandowski en een eigen doelpunt van Mats Hummels bepaalden de eindstand op 4-0. Axel Witsel en Thorgan Hazard speelden de volledige match.

Ondanks de ruime zege heeft Bayern de koppositie nog niet terug. Der Rekordmeister heeft nu 21 punten, één minder dan koploper Borussia Mönchengladbach.