Leicester bewijst status van topploeg weer, Tielemans en Praet verslaan Arsenal

Leicester bewijst status van topploeg weer, Tielemans en Praet verslaan Arsenal

09-11-2019 20:28
5

Een prima spelend Leicester City heeft wederom bewezen dat het dit seizoen mee gaat doen om de Champions League-plekken in de Premier League. De formatie van trainer Brendan Rodgers won op eigen veld met 2-0 van Arsenal.

Het King Power Stadium, drieënhalf jaar geleden nog het podium van een voetbalsprookje toen Leicester de titel won, kan zich gaan opmaken voor weer een succesvol jaar. De ploeg van Brendan Rodgers speelde aan de hand van smaakmaker James Maddison een prima wedstrijd tegen Arsenal en uitte het krachtsverschil in de tweede helft ook in de score.

Twintig minuten voor tijd prikte Jamie Vardy de 1-0 tegen de touwen, waardoor Arsenal iets meer moest komen om toch aan een resultaat te kunnen denken. Dat resulteerde niet in een Londense gelijkmaker, maar in de 2-0 van Leicester. Uitblinker Maddison was daarvoor verantwoordelijk en bracht daarmee zijn ploeg ook in veilige haven. Youri Tielemans speelde de volledige match. Dennis Praet viel in de 73e minuut in. 

Het geweldig presterende Leicester staat na twaalf speelronden tweede in de Premier League. Als Manchester City de topper van zondag tegen Liverpool verliest blijft het daar ook staan.