Anderlecht komt met de schrik vrij tegen Zulte Waregem en pakt drie gouden punten

Anderlecht komt met de schrik vrij tegen Zulte Waregem en pakt drie gouden punten

08-11-2019 22:19
30

RSC Anderlecht mag beginnen dromen van Play-Off 1. Op bezoek bij Zulte Waregem wist het met 1-2 te winnen, al kwam het toch met de schrik vrij in het Regenboogstadion.

Een droomstart voor RSC Anderlecht, anders kunnen we het niet beschrijven. Na amper drie minuten stond het al op voorsprong na een doelpunt van wie anders dan Nacer Chadli. De Rode Duivel bewees nog maar eens onmisbaar te zijn voor de Brusselaars.

Na het doelpunt kroop Anderlecht volledig naar achteren. De nul vasthouden leek het devies voor de Brusselaars. Essevee kreeg daardoor de bal en kon op zoek gaan naar die tegentreffer.

Anderlecht kwam toch weer in de wedstrijd, wat zorgde voor heel wat spanning mét kansen aan beide kanten. Bossut hield Chadli van een doelpunt, Hendrik Van Crombrugge deed hetzelfde na een poging van Cyle Larin. Een doelpunt viel er echter niet.

Matige helft, toch een doelpunt
Francky Dury greep in bij Essevee en bracht Omar Govea en Henrik Bjordal in het veld. Het leek voor een boost te zorgen bij de thuisploeg, met veel aanvallend voetbal tot gevolg.

Bij Anderlecht bleef men afwachten, met de hoop er een paar keer uit te breken. Ondanks het lichte overwicht van Essevee bleef het zonder grote kansen voor de thuisploeg. De wedstrijd leekt voort te kabbelen naar een 0-1 overwinning voor Anderlecht, al kwam daar een kwartier voor tijd toch verandering in.

Na geknoei achterin bij Anderlecht, en dan vooral van Peter Zulj, kon Zulte Waregem optimaal profiteren. Cyle Larin bedankte voor het geschenk, 1-1.

Na het doelpunt werd de wedstrijd weer helemaal tot leven gebracht. Het was opnieuw vooral Zulte Waregem dat op zoek ging naar doelpunten. Maar het doelpunt? Dat werd gescoord door Anderlecht en Roofe na een assist van - jawel - Zulj. Een flinke klap voor Essevee, dat eigenlijk meer verdiende dan de nederlaag.