Chaos in de maak: 'Rode Duivels kennen pas in april hun loting voor het EK'

Chaos in de maak: 'Rode Duivels kennen pas in april hun loting voor het EK'

14-10-2019 07:00
10

De Rode Duivels hebben zich met sprekend gemak geplaatst voor het Europees Kampioenschap van deze zomer. Voor het eerst wordt het EK in dertien verschillende landen gespeeld. Dat zorgt wellicht voor een chaotische loting.

Normaal gezien kennen de Rode Duivels op 30 november hun tegenstanders, maar ook de speelsteden. Toch lijkt die loting slechts voorlopig, aangezien er in maart nog barragematchen volgen. Pas op 1 april (neen, het is geen grap) vindt er een definitieve EK-loting plaats.

Dat kan volgens Het Nieuwsblad nog voor heel wat wijzigingen zorgen. Zo mogen gekwalificeerde landen als Italië, Engeland, Nederland, Spanje enzovoort in hun eigen steden spelen. Daardoor kan de loting ook na de barrages nog helemaal omgegooid worden.

Vrees voor Baku
De meeste verplaatsingen zijn voor onze Rode Duivels perfect haalbaar en interessant, op ééntje na. Zo is ook Baku (Azerbeidjan) een speelstad. Om die locatie te vermijden, moeten onze Rode Duivels groepswinnaar worden met zo veel mogelijk punten. Indien Italië ook groepswinnaar wordt, waar het op lijkt, vermijdt België alvast de verre verplaatsing naar Baku.