Genk kan troef van Mazzu uitspelen in Champions League: Zijn sterkte

Genk kan troef van Mazzu uitspelen in Champions League: "Zijn sterkte"

01-06-2019 13:00
1

Felice Mazzu is op weg om de nieuwe trainer van KRC Genk te worden. Tegen het eind dit weekend willen de Limburgers zijn komst officialiseren. Analist Alexandre Teklak is er zeker van: Mazzu is de juiste keuze voor Genk.

"Twee seizoenen geleden was hij al in beeld bij Brugge, vorig seizoen ook bij AA Gent", opent Teklak bij Het Laatste Nieuws. "Hij is aan het einde gekomen van een cyclus bij Charleroi en dit is de nieuwe uitdaging die hij zoekt. Hij is ambitieus en Charleroi was niet langer in staat om zijn ambities te voeden."

Tactisch sterk
De analist ziet alvast één grote troef bij Mazzu. "Zijn grootste kracht is het analyseren van de tegenstanders. De eerste trainer die erin slaagde om het 3-4-3 van Vanhaezebrouck bij KAA Gent te ontregelen was Mazzu. Dat hij zich zo goed kan aanpassen aan de tegenstanders kan aardig van pas komen in de Champions League."

Er heerst dan ook geen twijfel bij Teklak, hij ziet Mazzu als de geknipte man voor Genk. "Mazzu is een man van het volk. Dat zien ze graag in Charleroi en dat zien ze ook graag in Genk."