OFFICIEEL: Chevalier loopt na de winterstop weer rond in de Jupiler Pro League

OFFICIEEL: Chevalier loopt na de winterstop weer rond in de Jupiler Pro League

06-01-2017 11:29

Teddy Chevalier is binnenkort weer te bewonderen op de Belgische velden, zo weet Het Laatste Nieuws. De Fransman zou in de loop van vrijdag namelijk een contract tekenen bij KV Kortrijk.

KV Kortrijk kan na zijn dramatische decembermaand wel wat hulp gebruiken. Met Chevalier kan het misschien zijn seizoen 2014-2015 terug doen herleven. Toen was Chevalier een absolute ster bij Kortrijk met twaalf doelpunten en tien assists. Samen met Ivan Santini vormde hij een gevreesd duo, het leverde zelfs een ticket voor Play-Off 1 op. Dat zit er dit seizoen duidelijk niet meer in.

Chevalier heeft het de laatste tijd ook niet gemakkelijk gehad. Zijn transfer naar het Turkse Rizespor bleek een grote flop. Daarna ging hij dichtbij huis voetballen, bij Lens in de Franse Ligue 2. Met amper één basisplaats was ook dat avontuur geen succes. Bij Kortrijk keert de 29-jarige aanvaller dus terug naar zijn oude liefde.

Update 11.29 uur: Vrijdag heeft KV Kortrijk laten weten dat Chevalier weer een Kerel is. 'De publiekslieveling van het Guldensporenstadion is weer thuis. KV Kortrijk bereikte met Teddy Chevalier een overeenkomst voor 2,5 seizoenen', klinkt het op de website van KV Kortrijk.

'De Veekaa neemt Teddy definitief over van het Franse RC Lens. De 29-jarige Fransman verdedigde tussen 2013 en 2015 al twee seizoenen de rood-witte kleuren. Met het terughalen van een speler met zijn ervaring en gedrevenheid toont de club duidelijk ambitie. Chevalier sluit meteen aan bij de groep en trekt dus ook mee op stage richting het Nederlandse Mierlo. Welkom thuis, Teddy!'

Bekijk het: Transferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2016 - 2017