OFFICIEEL: Zenit bevestigt vertrek van Witsel naar China

OFFICIEEL: Zenit bevestigt vertrek van Witsel naar China

03-01-2017 17:36
4

Axel Witsel heeft besloten om naar China te trekken. De middenvelder kiest voor een lucratieve transfer naar Tianjin Quanjian.

Zenit Sint-Petersburg meldt via de officiële kanalen dat Witsel bij de club vertrekt. Hij gaat aan de slag bij Tianjian Quanjian, de Chinese club die zo'n twintig miljoen euro zou betalen voor de middenvelder. Witsel zelf verdient zo'n achttien miljoen euro per jaar. Daarmee wordt hij de op acht na best betaalde voetballer ter wereld. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2020.

Het had er alle schijn van dat Juventus er met de spelbepaler vandoor zou gaan, maar die transfer ging afgelopen zomer niet door. Witsel zag zich genoodzaakt om uiteindelijk toch voor het geld te kiezen. Een keuze die op heel wat onbegrip werd onthaald door de buitenwereld.

De middenvelder werd in 2012 voor veertig miljoen euro aangetrokken door Zenit Sint-Petersburg. Hij speelde in totaal 180 wedstrijden voor de club en kon daarin 22 keer scoren. Met de Russische ploeg won hij één keer de titel, de beker en de Super Cup.