OFFICIEEL: Club Brugge strikt concurrent voor Butelle

OFFICIEEL: Club Brugge strikt concurrent voor Butelle

03-01-2017 16:15

Club Brugge heeft zijn nieuwe doelman bijna beet. Ethan Horvath moet na de winterstop de concurrentie aangaan met Ludovic Butelle. Dat meldt Fox Sports. De jonge Amerikaan komt over van het Noorse Molde. Hij geldt als een groot talent.

Volgens Fox Sports, dat zich baseert op verschillende bronnen, is de deal tussen Horvath en Club Brugge beklonken. De 21-jarige doelman geldt als een groot talent en moet op termijn de nieuwe nummer één worden bij de Amerikaanse nationale ploeg.

Ethan Horvath is een Amerikaanse jeugdinternational. Hij maakte op zijn achttiende al de overstap van Real Colorado naar Molde. Sinds vorig seizoen is hij een vaste waarde onder de lat bij de Noorse club. Bij Club Bruggge moet hij de concurrentie aangaan met Ludovic Butelle. De Franse doelman begon sterk bij Blauw-Zwart, maar kreeg dit seizoen al een pak kritiek te verwerken.

 

Update dinsdag 16.15: Horvath is van Club Brugge. De Amerikaanse keeper tekende een contract tot 2021 bij Blauw-Zwart. Donderdag leert hij zijn nieuwe ploegmaats kennen. Dan trekt de doelman mee op stage. Club Brugge trekt naar de Spaanse zon. Door de komst van Horvath mag Sébastien Bruzzese vertrekken op Jan Breydel. Waarschijnlijk trekt hij naar STVV.

Bekijk hetTransferoverzicht: Jupiler Pro League winter 2016 - 2017