OFFICIEEL: KV Oostende heeft zijn eerste winterversterking beet

OFFICIEEL: KV Oostende heeft zijn eerste winterversterking beet

29-12-2016 10:42
1

KV Oostende heeft zijn eerste wintertransfer aangekondigd. William Dutoit komt per 1 januari over van Sint-Truiden. De Kustboys maakten het nieuws donderdagochtend via de officiële kanalen openbaar. 

KV Oostende schrijft op de website dat Dutoit een contract voor 3,5 seizoen heeft getekend. De Kustboys maakten ook bekend dat zij Dutoit gratis hebben overgenomen. Een transfer hing al enige dagen in de lucht, zeker nadat Dutoit na de match tegen Standard (2-2) emotioneel afscheid nam van de STVV-supporters. De Fransman was twee jaar lang de eerste doelman bij de Kananiers, maar werd sinds eind november gepasseerd door trainer Ivan Leko. Lucas Pirard kreeg de voorkeur in doel, nadat Dutoit zich fel had uitgelaten over het bestuur en zijn medespelers.

Dutoit had bij STVV nog een contract tot de zomer van 2017, maar een vroegtijdig vertrek leek vanwege de verstroorde relatie voor beide partijen de beste optie. KV Oostende was vanwege een keepersprobleem op zoek naar een nieuwe doelman en heeft snel een oplossing gevonden. Silvio Proto is namelijk nog maanden buiten strijd door een zware knieblessure, terwijl Didier Ovono in januari naar de Afrika Cup vertrekt. 

Bekijk het: Transferoverzicht: Jupiler Pro League 2016 - 2017 winter