BAS bevestigt boete, licentie van Kortrijk komt in gevaar

BAS bevestigt boete, licentie van Kortrijk komt in gevaar

20-12-2016 09:30
1

KV Kortrijk zou wel eens in de problemen kunnen komen. Officieel is Bart Van Lancker T1, maar het is een publiek geheim dat Karim Belhocince de sportieve touwtjes in handen heeft. Die heeft echter geen Pro License-diploma. Ook bij de KBVB hebben ze in de gaten dat Belhocine de eigenlijke trainer is, met de nodige straffen als gevolg.

Zo moeten de West-Vlamingen ook na beroep een boete van 5.000 euro betalen omdat ze werken met een coach zonder een Pro License. Het Belgische Arbitragecomité volgde de licentiecommissie in zijn oordeel dat Van Lancker niet de T1 is van KVK. Belhocine mag niet meer coachen tot 15 maart, maar deed dat wel tegen Club. Als er niets verandert, dreigen er meer sancties.

Zo dreigt de licentie van Kortrijk in het gedrang te komen. "Als er niets verandert, komen ze verder in de problemen", bevestigde licentiemanager Nils Van Brantegem aan Het Nieuwsblad. "Onze regels werden nu bevestigd door het BAS. Wat er nu gebeurt, hangt af van de acties die zij ondernemen. Of er extra controles volgen, ga ik niet zeggen. Dat is interne keuken."

Kortrijk kent een sportieve dip, met enkele nederlagen op een rij. De fans worden nerveus, maar voorzitter Joseph Allijns is tevreden over Belhocine. "Hij bracht weer rust in de club", aldus Allijns. "We mogen niet vergeten dat we geen topclub zijn. Dit seizoen zagen we al mooie wedstrijden onder Belhocine." Op 15 maart begint de eigenlijke trainer aan zijn Pro License-cursus, dan mag hij ook officieel T1 zijn.