Anthuenis spelt Club Brugge de les: Dan moet je geen hoerastemming verwachten

Anthuenis spelt Club Brugge de les: "Dan moet je geen hoerastemming verwachten"

11-12-2016 08:15

Ook Aimé Anthuenis zit straks op het puntje van zijn stoel voor de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. De fans hopen op een topmatch, al stelt Anthuenis zich wel vragen bij het niveau van beide ploegen. Hij vindt alle kritiek terecht. 

De aanloop naar deze wedstrijd was volgens Anthuenis behoorlijk zenuwachtig. "Zowel Michel Preud'homme als René Weiler kwamen deze week nerveus over. Dat was niet gespeeld, maar ze moeten geen hoerastemming verwachten van de pers. Dat kan niet als je nul op achttien laat noteren in de Champions zoals Club Brugge, wisselvallig presteert zoals Anderlecht en allebei al uit de Beker van België ligt", claimt hij in De Zondag.

Club Brugge heeft sinds 1998 niet meer gewonnen in het hol van de leeuw, maar dat hoeft niets te betekenen. "Daar mag je niet op focussen. Statistieken zijn waardeloos in het voetbal. Dat Club compleet kan aantreden, onder andere met José Izquierdo, maakt al een groot verschil. Ook met Refaelov in de kern komt er nu weer heel wat techniek bij."

Tot slot heeft hij nog mooie woorden over voor Timmy Simons, die hij natuurlijk kent van bij de Rode Duivels. "Tot slot valt me de veertigste verjaardag van Simons op. Als je dan ziet dat hij nog tot de beteren van het veld behoort, verdient hij algemene appreciatie. Proficiat, Timmy! Dat gebeurt maar één keer op de honderd jaar."