Update: Chelsea ontsnapt aan puntenaftrek en moet 120.000 euro aftikken

Update: Chelsea ontsnapt aan puntenaftrek en moet 120.000 euro aftikken

13-12-2016 18:17

Het opstootje in de slotfase van de wedstrijd tegen Manchester City krijgt voor Chelsea mogelijk zéér vervelende gevolgen. De Londense club moet vrezen voor een puntenstraf in de Premier League, meldt onder meer The Mirror.

De Engelse topper ontspoorde begin december volledig na een grove charge van Sergio Agüero op David Luiz. De Argentijnse aanvaller werd, net als teamgenoot Fernandinho, van het veld gestuurd. Eerder werd al duidelijk dat de kous daarmee waarschijnlijk niet af is. De Engelse voetbalbond FA is een vooronderzoek gestart naar de schermutselingen in de slotfase.

Voor Chelsea is het al de vijfde keer in negentien maanden dat de club zich moet verantwoorden voor de disciplinaire commissie vanwege het gedrag van zijn spelers. In de vier voorgaande gevallen werden The Blues schuldig gevonden en bestraft. De laatste keer werd Chelsea er nadrukkelijk op gewezen dat zwaardere sancties zouden kunnen volgen bij herhaling.

Chelsea ging voor het laatst in de fout in de heetgebakerde stadsderby tegen Tottenham Hotspur vorig seizoen. 'Het moment is niet ver meer dat een commissie besluit dat de enige passende straf een puntenstraf is', schreef de FA toen aan de club.

Update 13/12 18.17: Chelsea ontloopt een puntenstraf van de Engelse voetbalbond (FA). Wel moet de Premier League-koploper op de blaren zitten voor de uit de hand gelopen topper tegen Manchester City (1-3). Chelsea tikt 120.000 euro af bij de FA, terwijl ook City wordt gestraft met een boete van 42.000 euro.