Schitterend initiatief EA Sports: kankerpatiëntje even beste voetballer ter wereld

Schitterend initiatief EA Sports: kankerpatiëntje even beste voetballer ter wereld

10-12-2016 13:46

EA Sports is met een opmerkelijk, maar hartverwarmend initiatief op de proppen gekomen. In de huidige FIFA 17 is Cristiano Ronaldo normaal gezien de beste voetballer, met een rating van 94. Lionel Messi volgt hem op de hielen met 93. Een vijftienjarige Canadees stoot hen nu echter van de troon.

Kenton Doust is in een update van het spel voor even de beste speler ter wereld. De tiener krijgt een score van 95 van de makers. Dat heeft alles te maken met de privé-situatie van de jonge Kenton: hij vocht de voorbije jaren tegen een agressieve vorm van kanker, die hem in totaal drie tumoren opleverde. De Canadese jongeling toonde zich echter kranig, onderging 25 bestralingen en overwon de ziekte.

EA Sports heeft de supporter van Vancouver Whitecaps nu beloond met een virtuele versie van zichzelf. En wat voor één! Kenton is nu de meest gevreesde spits die in het spel rondloopt. Overigens gaf hij in een interview toe dat zijn favoriete team hem door de moeilijke periode heen heeft geholpen. "Zij gaven me de moed om verder te vechten", aldus de tiener.