Koeman eist verandering van Lukaku en wijst Diego Costa als voorbeeld aan

Koeman eist verandering van Lukaku en wijst Diego Costa als voorbeeld aan

10-12-2016 12:44

Romelu Lukaku is ongetwijfeld de belangrijkste speler van Everton FC, maar toch is trainer Ronald Koeman niet helemaal tevreden met de Rode Duivel. De Nederlander zou graag hebben dat Lukaku zich wat meer inspant op het veld. "Hij kan meer brengen", oordeelt Koeman in The Mirror.

"Zijn fysieke niveau is echt goed, dus zeker goed genoeg om pressing te spelen", vindt de coach. "Dat moet hij veranderen in zijn spel. Hij is het niet gewoon om dat te doen, normaal zakt hij eerder wat terug. Maar we zitten nu in een andere situatie en het druk zetten moet bij hem beginnen. Maar soms is het moeilijk voor speler om te hun gewoontes te veranderen, dat vergt tijd."

De Nederlander wees Lukaku daarom op twee concurrenten uit de Premier League: Diego Costa (Chelsea FC) en Roberto Firmino (Liverpool FC). Dat duo staat aan de leiding in het klassement dat het aantal afgelegde kilometers van de aanvallers in Engeland bijhoudt. In totaal liepen Costa en Firmino dit seizoen al veertig (!) kilometer meer dan Lukaku.

Nog progressie boeken
"Lukaku kan meer brengen", boomt Koeman dan ook door. "Dat is nu eenmaal één van de kwaliteiten die je wil zien bij je spelers. En dat hebben we ook echt nodig in ons team. Maar hij weet dat hij daaraan moet werken. Hij is een goede jongen, niet het type dat tegen zijn trainer zegt 'ik weet het, ik weet het', en vervolgens niets laat zien. Hij heeft een open geest", geeft hij toe.

Voor spelmaker Ross Barkley geldt overigens hetzelfde. "Beide spelers zijn 23 en dus nog ver verwijderd van het einde van hun carrières. In voetbaltermen zijn ze nog jonge spelers. Ze zijn nog steeds niet op het hoogste niveau dat ze ooit kunnen bereiken", probeert Koeman hen te prikkelen.