Jankovic zal Ajax niet onderschatten: Daar zijn wij niet in geslaagd

Jankovic zal Ajax niet onderschatten: "Daar zijn wij niet in geslaagd"

07-12-2016 23:59

Standard neemt het donderdag in zijn laatste groepswedstrijd in de Europa League op tegen Ajax. Ajax is met dertien punten al zeker van groepswinst. De Rouches volgen met 6 punten, net als Celta De Vigo, dat op bezoek gaat bij het al uitgeschakelde Panathinaikos.

Momenteel bezet Standard de tweede plaats omdat het een beter doelpuntensaldo heeft dan de Spanjaarden (+2 tegen +1). Het onderlinge duel tussen Standard en Celta leverde geen winnaar op (twee keer 1-1). Ondanks een moeilijk weekend verliep de voorbereiding op het Europese duel volgens Aleksander Jankovic heel positief.

"We zitten in een goede periode", vertelde de Standard-trainer aan Het Laatste Nieuws. "Jammer genoeg wordt daar nu niet over gepraat. We speelden een goede wedstrijd in Charleroi. Door alle gebeurtenissen wordt dat nu niet naar waarde geschat. We spelen nu onze derde finale in de Europa League. De spelers zijn gemotiveerd. Ze zullen er alles aan doen om de kwalificatie af te dwingen."

Ajax heeft niets meer te winnen of te verliezen tegen Standard. Ze laten dan ook heel wat sterkhouders thuis. Jankovic wil echter niet sprek van een b-ploeg. "Voor mij is het een wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling. Ik ga Ajax niet onderschatten. Die zogenaamde 'b-ploeg' heeft wel met 2-0 gewonnen tegen Panathinaikos. Daar zijn wij niet in geslaagd."