Vanaken verdedigt keuzes van MPH: Iedereen is goed genoeg voor dit niveau

Vanaken verdedigt keuzes van MPH: "Iedereen is goed genoeg voor dit niveau"

07-12-2016 23:15
2

Hans Vanaken werd ingebracht om het tij te doen keren voor Club, maar kon amper voor gevaar zorgen. De nummer tien van Blauw-Zwart was zichtbaar teleurgesteld. Zeker na alweer tegendoelpunten op spelhervattingen.

"Het gevoel van teleurstelling overheerst", zegt hij achteraf op Q2. "We wilden absoluut die nul van het bord vegen maar dat is niet gelukt. Al na zeven minuten kwamen we op achterstand, op een manier die we nochtans al veel besproken hadden. De laatste tijd slikken we te veel doelpunten op stilstaande fases. En je weet dat het moeilijk is om tegen een ploeg in vorm terug te komen, zeker na de 0-2 werd het moeilijk.'

Club Brugge begon met een B-ploeg tegen Kopenhagen. Was dat wel de juiste aanpak? "Dat was de keuze van de coach maar iedereen is goed genoeg voor dit niveau. De ploeg die begon deed het ook relatief goed, buiten die stilstaande fases. Op die fases moeten we scherper zijn."

Vanaken weet wat er beter moet in de toekomst. "Op Europees niveau moeten we meer het moment grijpen, elke match kregen we kansen om voor te komen of om het af te maken maar we deden dat niet en in Europa wordt dat afgestraft. Daar moeten we uit leren en zo verder werken naar zondag toe", besloot hij.