‘Engelse laagvlieger wil nieuwkomer van Anderlecht in januari al wegplukken’

‘Engelse laagvlieger wil nieuwkomer van Anderlecht in januari al wegplukken’

07-12-2016 22:11

RSC Anderlecht heeft afgelopen zomer grote kuis gehouden in de selectie. Paars-wit was enorm actief op de transfermarkt en verpulverde zelfs het Belgische transferrecord. De Roemeense spelmaker Nicolae Stanciu werd weggeplukt bij Steaua Boekarest. Ondanks zijn matige start in Brussel kan hij nu al rekenen op interesse.

Volgens twee Roemeense bronnen, Digisport en ProSport, is Sunderland immers komen aankloppen bij de entourage van Stanciu. De club van Adnan Januzaj en Jason Denayer heeft een teleurstellend seizoensbegin achter de rug en bengelt in de onderste regionen van de Premier League. Daarom wil trainer David Moyes zijn kern in Januari versterken.

De Sunderland-trainer toonde eerder ook al interesse in Marouane Fellaini en wil zijn aanvallend compartiment versterken met Stanciu. De spelmaker stelde teleur in zijn eerste maanden, maar begint zich steeds beter in zijn sas te voelen bij paars-wit.

De Brusselaars verwachten dat Stanciu helemaal ontploft tijdens Play-Off I. Het lijkt dan ook erg onwaarschijnlijk dat Anderlecht zal willen meewerken aan een overstap van de Roemeen. Bovendien speelde dit seizoen al officiële wedstrijden voor twee clubs (Steaua Boekarest en Anderlecht), waardoor hij niet zou mogen spelen voor Sunderland.