'Fellaini krijgt groen licht: middenvelder mag Old Trafford verlaten in januari'

'Fellaini krijgt groen licht: middenvelder mag Old Trafford verlaten in januari'

07-12-2016 20:34

Het avontuur van Marouane Fellaini bij Manchester United lijkt voorgoed voorbij. De middenvelder heeft van trainer José Mourinho te horen gekregen dat hij in januari mag beschikken. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

Fellaini maakte afgelopen weekend nog een ongelukkige penaltyfout, waardoor United in de slotfase de gelijkmaker moest slikken tegen Everton. De wedstrijd tegen zijn ex-club was misschien wel de laatste van Fellaini in het truitje van The Mancunians. De Rode Duivel mag vertrekken van Mourinho, maar wel enkele op definitieve basis.

West Ham United toonde interesse om de middenvelder over te nemen. De Londenaars dachten echter aan een huurperiode van zes maanden. Sunderland-coach David Moyes droomt ervan om Fellaini naar The Stadium Of Light te loodsen. Beide heren kennen elkaar nog van hun periode bij Everton.

Manchester betaalde in 2013 ongeveer 32 miljoen euro om Big Fella over te nemen. De club zou graag een deel van dat bedrag recupereren en plakte een prijs van 23 miljoen euro op het hoofd van Fellaini.