Standard bijt van zich af na zware straf: Worden altijd voor het minste vervolgd

Standard bijt van zich af na zware straf: "Worden altijd voor het minste vervolgd"

07-12-2016 20:24

Standard Luik gaat in beroep tegen veroordeling tot twee thuiswedstrijden achter gesloten deuren. De Rouches kregen die straf opgelegd voor de incidenten die plaatsvonden op het veld van KV Mechelen. De Luikenaren zijn echter van oordeel dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond niet de juiste procedure heeft gevolgd

Het clubbestuur heeft meer uitleg gegeven tijdens een persconferentie. "De regels zijn heel duidelijk", vertelde Pierre Lochte, juridisch directeur van de Rouches. "Enkel wanneer het verslag (van de Match Delegate) gewag maakt van incidenten die het normale verloop van de wedstrijd hebben beïnvloed of van racistische of zwaar beledigende manifestaties kunnen de bevoegde bondsinstanties een club vervolgen."

"De Match Delegate moet in zijn verslag duidelijk aangeven wanneer dat wel gebeurd is, maar dat heeft hij voor de match in Mechelen niet gedaan. Het verslag gaf aan dat het gedrag van de supporters van Standard goed was en dat er geen incidenten geweest zijn die het normale verloop van de wedstrijd beïnvloed hebben."

"Wanneer Standard zo’n verslag binnenkrijgt, is er geen logische reden om te denken dat de club voor de bondsinstanties gedaagd wordt. Als de voetbalbond Standard voor het minste blijft vervolgen, moet men niet verbaasd zijn dat Standard meer antecedenten op zijn kerfstok heeft dan andere clubs."