Mourinho klaagt over Europa League-veld: IJzig, hard, de UEFA wist dit

Mourinho klaagt over Europa League-veld: "IJzig, hard, de UEFA wist dit"

07-12-2016 19:33

Manchester United-manager José Mourinho is niet blij met het besluit van de UEFA om zo laat in het jaar nog een uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk in te plannen. Het veld in Odessa is compleet bevroren en de temperatuur ligt op acht graden onder nul.

Volgens Mourinho heeft hij een aantal spelers in Manchester achter moeten laten om ze te beschermen. "Het veld is hard, het veld is ijzig, heel hard en heel ijzig. Ik denk dat de UEFA wist wat de condities van het veld waren en iedereen weet dat halverwege december de condities in Oekraïne en Oost-Europa moeilijker zijn. Dus de UEFA had deze wedstrijd nooit als laatste wedstrijd mogen inplannen."

Mourinho deelde wel een complimentje uit aan Zorya. "Het stadion is nieuw en goed onderhouden. Goed stadion. Slecht veld. Maar ik weet dat het heel koud is en dat het moeilijk is om nu een goed veld neer te leggen. Ze proberen er nu iets warms overheen te leggen, laten we hopen op een wonder." Bij winst is Manchester United in ieder geval zeker van een plek bij de beste twee in de groep met Fenerbahçe en Feyenoord.