Mulder waarschuwt Standard: Hij doet me denken aan Iniesta

Mulder waarschuwt Standard: "Hij doet me denken aan Iniesta"

07-12-2016 19:17

Standard Luik neemt het morgen in zijn laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen Ajax Amsterdam op. De Luikenaars staan voorlopig tweede, maar moeten bijna zeker winnen om de volgende ronde te halen. Dat wordt volgens Youri Mulder niet eenvoudig.

Ajax is met 13 punten al zeker van groepswinst. Standard volgt met 6 punten, net als Celta de Vigo, dat naar het al uitgeschakelde Panathinaikos gaat. Standard staat tweede en heeft een beter doelsaldo heeft dan de Spanjaarden (+2 tegen +1).

Mulder roemt in Het Belang van Limburg twee gevaarlijke jonge spelers van Ajax. "Abdelhak Nouri is een heel leuke speler, hij doet me wat denken aan Iniesta. Hij heeft een fabelachtige techniek, speelt slim en heeft een geweldige pass in huis. Onlangs gunde Peter Bosz hem zijn debuut in de eerste ploeg, daar keek voetbalminnend Nederland al een jaar naar uit", zegt hij.

"Donny van de Beek is dan weer de nieuwe Davy Klaassen. Iemand die steeds meer speeltijd krijgt en de voorbije wedstrijden het verschil maakte. Tegen Panathinaikos was hij de beste man op het veld", besluit Mulder.