Ik heb verhalen gehoord over de Standard-fans, maar ik ben de Arena gewend

"Ik heb verhalen gehoord over de Standard-fans, maar ik ben de Arena gewend"

07-12-2016 18:59

Ajax-trainer Peter Bosz wilde woensdag nog niet verklappen welke spelers donderdag aan de aftrap verschijnen van het Europa League-duel met Standard Luik. De coach gaf wel toe dat er, net als in de vorige wedstrijd tegen Panathinaikos, veel jonge spelers aan de aftrap zullen verschijnen.

"De jongens die we laten spelen zijn er allemaal klaar voor. Het is aan hen om het nu te laten zien", zegt Bosz op Ajax TV. "Ik zal alleen andere spelers opstellen als ik er vertrouwen in heb dat ze het goed gaan doen. Anders doe ik het niet."

Een speler als Lasse Schöne is thuisgelaten, terwijl Davy Klaassen in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Panathinaikos wel bij de selectie zit. "Hij heeft afgelopen weekend (door een schorsing, red) gedwongen rust gekregen, dus hij heeft het niet meer nodig. Davy is iemand die constant hard werkt, ook als we zeggen: doe eens rustig aan. Hij is altijd een van de jongens die veel arbeid willen leveren."

De Ligt
Matthijs de Ligt schoof ook aan bij de persconferentie en zal donderdagavond hoogstwaarschijnlijk spelen vanaf het begin. "Ook deze persconferentie is weer nieuw voor mij. Al deze ervaringen zijn goed, ik hoop op meer van dit soort momenten. Ik ben tevreden met mijn ontwikkeling de laatste maanden. Het is leuk om regelmatig met het eerste elftal mee te spelen, aan het begin van het seizoen had ik dacht echt niet verwacht."

Veel veranderd is er voor hem echter niet. "Ik doe mijn ding, doe mijn best op de training en ik blijf met de jongens omgaam met wie ik voorheen ook omging." Over het feit dat hij donderdag in het vaak kolkende stadion van Standard Luik speelt, zegt hij: "Ik heb veel verhalen gehoord over de supporters die heel erg tekeer gaan, maar ik ben de Arena gewend."