In het begin van mijn training gebrek aan zelfvertrouwen, aan het eind agressief

"In het begin van mijn training gebrek aan zelfvertrouwen, aan het eind agressief"

07-12-2016 18:35

Mircea Rednic is woensdag officieel aan zijn opdracht bij Royal Excelsior Moeskroen begonnen. Na een eerste training stond de Roemeense trainer, die in Henegouwen Glen De Boeck opvolgt, de verzamelde pers te woord. Rednic hoopt dat zijn nieuwe club snel weer in een positieve flow geraakt.

"Ik zag in het begin van de training een gebrek aan zelfvertrouwen, maar uiteindelijk waren mijn spelers enthousiast en zelfs een beetje agressief", gaf de ex-Standard-man zijn visie op zijn eerste kennismaking met de spelersgroep. "Ze respecteren vooral mijn richtlijnen. Wie me kent, weet dat discipline mijn stokpaardje is."

Rednic' opdracht is niet van de poes: Moeskroen staat momenteel gedeeld laatste. "Deze ploeg mag niet op die plek staan. Ik moet de spelers dat laten beseffen, ik moet hen helpen. Maar het moet ook van hen komen: zij moeten prestaties leveren volgens hun talent."

Geen excuses
De Roemeen klopt nog niet meteen met de vuist op tafel om versterking te eisen. "Momenteel hebben we hier een goede kern, maar nog geen goede ploeg. Maar ik ga zeker geen excuses zoeken. Zaterdag moeten we winnen tegen KV Mechelen. Dat is nodig voor ons vertrouwen, maar ook voor dat van de supporters."

"Deze stad verdient een club die presteert. Ik zal mijn ervaring dus gebruiken bij deze ploeg. Ik heb geen ervaring met een club in degradatiestrijd, maar dat bezorgt me geen stress. Ik heb al vaker een club uit een netelige situatie gered", besloot de nieuwe hoofdcoach.