Chelsea teruggefloten voor zeer speciale clausule in contract van Courtois

Chelsea teruggefloten voor zeer speciale clausule in contract van Courtois

07-12-2016 18:13

Thibaut Courtois presteert nu al enkele seizoenen op topniveau bij Chelsea FC. De Londenaren namen de doelman van de nationale ploeg in 2011 over van KRC Genk, maar leenden hem eerst nog uit aan Atlético Madrid. Over die uitleenbeurt komt nu een opvallend nieuwtje naar buiten.

Door de befaamde Football Leaks zijn de contracten van heel wat topspelers, waaronder Courtois, op straat komen te liggen. Het Nieuwsblad pikte een opvallende clausule uit de overeenkomst van de Rode Duivel. In het seizoen 2013-2014 stalde Chelsea hem opnieuw bij Atlético, maar toen lieten de Engelsen noteren dat Courtois niet tegen hen mocht uitkomen in de Champions League.

Gebeurde dat toch, dan moest Atléti een vergoeding betalen: een half miljoen voor een wedstrijd in de poule, een miljoen voor een achtste finale, twee voor een kwartfinale, drie voor een halve finale en vier als beide clubs (met Courtois in de basis) mekaar zouden ontmoeten in de finale. Het lot bepaalde dat Chelsea en Atlético mekaar inderdaad ontmoetten, in de halve eindstrijd dan nog.

Aangevochten, mét succes
Toen puntje bij paaltje kwam, liet de Spaanse topclub de clausule echter onderzoeken. De FIFA verklaarde die uiteindelijk nietig, waardoor Courtois tóch mocht aantreden tegen zijn eigenaar. De Rode Duivel keepte twee geweldige wedstrijden en zorgde er zo mede voor dat Atlético Chelsea elimineerde. Als de Spanjaarden zich braaf aan de clausule hadden gehouden, waren The Blues misschien wel een finale rijker geweest. Of anders toch zes miljoen...