Wordt Standard geviseerd? 'Knalvuurwerk was een klein bommetje'

Wordt Standard geviseerd? 'Knalvuurwerk was een klein bommetje'

07-12-2016 15:31

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Standard Luik een straf opgelegd voor de ongeregeldheden tijdens KV Mechelen - Standard (2-1). De Rouches moeten twee wedstrijden achter gesloten deuren spelen. Er zou opnieuw vuurwerk afgestoken zijn tijdens de wedstrijd. Tot de grote verrassing van iedereen.

Standard begreep er helemaal niets van en gaat in beroep tegen de beslissing. Ook La Dernière Heure snapt niet waarom de Rouches een straf krijgen. De Waalse krant herbekeek de beelden van de wedstrijd en zag amper tot geen onregelmatigheden. Er werd wel vuurwerk afgestoken, maar dat was niet meteen om over naar huis te schrijven. In het verslag van de Geschillencommissie staat echter dat het om 'knalvuurwerk' zou gaan. Enige zin van overdrijving, lijkt het toch.

De Rouches moeten mogelijk twee wedstrijden zonder publiek spelen. Een straf die volgens La Dernière Heure niet verdiend is. 'Het rapport stelt duidelijk dat het vuurwerk in een zone belandde waar niemand aanwezig was. Datzelfde rapport stelt ook dat de supporters van Standard een goede attitude hadden en er geen incidenten waren die de wedstrijd verstoorden', schrijft de krant. En toch moeten ze bij Standard opnieuw vrezen voor een straf.