Lukaku krijgt les van legendarische Henry: We zitten vaak samen

Lukaku krijgt les van legendarische Henry: "We zitten vaak samen"

07-12-2016 12:35

Romelu Lukaku en de andere Belgische spitsen krijgen de laatste maanden de hulp van Thierry Henry. De voormalige legendarische spits zit in de staf van de Rode Duivels. Lukaku heeft al een pak geleerd van de Fransman.

"Ik heb al tegen Henry gezegd dat ik zijn techniek ken, dat ik daarnaartoe werk, al was die bij hem perfect en moet ik dat punt nog bereiken", vertelt Lukaku in Sport/Voetbalmagazine. "We zitten vaak samen om het erover te hebben wat ik nog beter kan doen."

"Ik heb het met hem ook al eens gehad over een wedstrijd die hij met Arsenal afwerkte in 2005/06. Ik kan daar alles over vertellen, en hij haalt dan details naar boven uit een van mijn wedstrijden, en samen zoeken we dan naar manieren waarop ik nog beter kan doen", klinkt het.

Hulp van Henry
Lukaku wil niet verklappen wat er allemaal verteld wordt. "Er is iets waar hij wil dat ik aan werk, maar ik ga dat hier niet zeggen, behalve dat hij me ermee gaat helpen. Hij wil wel dat ik meer acties ga maken, zelf."

"Tevoren scoorde ik niet wanneer ik geen voorzet kreeg of geen pass in de diepte. Henry vindt dat ik ook moet scoren door zelf een actie te maken en die af te werken, in de zestien meter. Een beetje zoals tegen Bosnië. Dat moet ik vaker doen. Ik moet meer een speler worden die in staat is een wedstrijd te doen kantelen", besluit Lukaku.