Proto riep de hulp in van Pfaff en De Vlieger: Geven mij moed

Proto riep de hulp in van Pfaff en De Vlieger: "Geven mij moed"

07-12-2016 12:16

Silvio Proto heeft een datum vooropgesteld om terug te keren. De ervaren goalie is momenteel bezig met zijn revalidatie. Hij hoopt dit seizoen nog tijdens de Play-Offs nog in actie te kunnen komen.

Proto scheurde half november de ligamenten van de knie. Hij besloot om zich niet te laten opereren en het ligament zelf te laten genezen. "Als de voorste kruisband gescheurd is, dan moet men opereren, dan heb je geen keuze. De achterste kan uit zichzelf genezen als hij niet helemaal afgescheurd is. Dat is bij mij het geval", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Operatie of niet?
Als hij niet kan genezen, moet hij toch onder het mes. Dan wacht hem een revalidatie van negen maanden extra. "De arts, die mijn lichaam goed kent, zei meteen dat het kon lukken. En het evolueert goed, mijn knie reageert prima, ik heb geen pijn en ik doe alweer heel wat oefeningen. Er zijn precedenten die mij moed geven."

"Jean-Marie Pfaff heeft dezelfde blessure gehad, die is ook zo hersteld. Ik heb hem gebeld en hij heeft me alles uitgelegd. Geert De Vlieger heeft het ook meegemaakt. Als alles goed blijft gaan, hoop ik in februari weer te spelen", besluit hij.