Gent strijdt met Manchester United om spelers: Iedereen vist nu in de vijver

Gent strijdt met Manchester United om spelers: "Iedereen vist nu in de vijver"

07-12-2016 11:40

Gent heeft het moeilijk om goede aanwinsten te vinden op de transfermarkt. Een pak nieuwe spelers kunnen niet (meteen) overtuigen. Michel Louwagie ondervindt ook dat het steeds moeilijker wordt om nieuwe sterkhouders te vinden.

"Iedereen, zelfs Manchester United, vist nu in de vijver waar Gent vroeger met maar een paar andere hengelaars zat. Misschien kan Gent een keer meer investeren dan wat het tot nu toe deed. Maar dat garandeert niet dat je ook een betere speler haalt", zegt Louwagie in Sport/Voetbalmagazine.

De manager van Gent geeft een voorbeeld uit de Europa League. "Shakhtar Donetsk, dat is talentdetectie met transfersommen tussen de 5 en 25 miljoen euro. Daar staan wij mijlenver vanaf. Het is heel eenvoudig: wij kunnen niet kopen in de Premier League, Duitsland, Spanje bij de toppers. En in Frankrijk is het ook moeilijk. Wij gaan dus voor de rest", klinkt het.

Investeringen
Dat betekent niet dat Gent nooit zal investeren. "Het zou fout zijn te zeggen dat we het nooit gaan doen en evenmin dat we altijd zullen proberen. Ik opteer liever voor de gulden middenweg. Je uitgavemodel staat eigenlijk in functie van de middelen die je altijd hebt, niet in functie van eenmalige inkomsten, via de CL en/of transfers", besluit hij.