Preud’homme wil nul wegwerken, maar geeft nog meer B-spelers hun kans

Preud’homme wil nul wegwerken, maar geeft nog meer B-spelers hun kans

07-12-2016 07:15
5

Nog één keer dit seizoen mag Club Brugge aantreden in de Champions League. Tegen Kopenhagen wil Preud’homme de nul wegwerken. Daarvoor rekent de trainer van Blauw-Zwart wel op een ‘B-ploeg’.

Het was al bekend dat Brandon Mechele, Tomas Pina, Wesley Moraes en Felipe Gedoz woensdag nog eens mogen opdraven bij Club Brugge. Volgens Het Laatste Nieuws komen daar nog enkele jongens bij die normaal minder aan de bak komen. Zo lijken ook Boli Bolingoli en Nicola Storm in de basis te starten. Ook Lior Refaelov mag zijn debuut maken in de CHampions League. Door blessureleed miste Rafa de vorige duels.

"Ik zal wisselen. Ten eerste om een aantal spelers met kleine pijntjes rust te gunnen en ten tweede om te zien of ik op een aantal andere spelers kan rekenen. Halen ze het niveau dat ik nodig acht voor het vervolg van de competitie of moeten we in de winterstop een aantal andere spelers kopen? Daarom is het heel belangrijk om hen nu bezig te zien", liet Preud’homme weten over zijn ploeg tegen Kopenhagen.

Dat Preud’homme andere jongens hun kans gunt, hoeft niet te verbazen. In de Champions League speelt Club Brugge woensdag enkel voor de eer en het geld. Zondag wacht de topper in het Constant Vanden Stockstadion tegen Anderlecht. In Brussel wil Preud’homme paars-wit een tik verkopen in de Belgische titelrace.