UPDATE: Bond gelooft niks van het excuus van Standard

UPDATE: Bond gelooft niks van het excuus van Standard

07-12-2016 14:30

Standard legt zich niet neer bij de beslissing van de Geschillencommissie. Het voetbalorgaan besloot om Standard te straffen voor de incidenten tegen KV Mechelen. De Rouches begrijpen er helemaal niets van en gaan in beroep.

'Standard de Liège vernam deze avond de beslissing van de Geschillencommissie om twee matchen achter gesloten deuren toe te kennen (één effectief + één ophef van uitstel) naar aanleiding van de “incidenten” die plaatsvonden tijdens de match in Mechelen', klinkt het op de officiële website. 'Standard had geen kennisgenomen van de dagvaarding in dit dossier. We geven de aanwezigen tijdens deze match de kans om deze beslissing verder te beoordelen.'

De Luikenaren zijn duidelijk niet tevreden met de beslissing. 'De club stelt enkel vast dat de Match Delegate, de persoon die aangeduid wordt door de Belgische Bond om eventuele incidenten in de match te rapporteren, in zijn rapport de algemene attitude van de Standardsupporters tijdens de wedstrijd in kwestie als “GOED” beschouwd.' Standard gaat dan ook in beroep tegen de uitspraak. Dat kondige het aan. 'Verder zal onze club zich voor de Beroepsgeschillencommissie verdedigen', klinkt het.

Woensdag 14.30:  "De KBVB betwist de inhoud van het bericht van Standard niet, maar wil duidelijk stellen dat de club wel een oproeping kreeg in het dossier", liet woordvoerder Pierre Cornez woensdag optekenen in Het Nieuwsblad.