Kopzorgen voor Buffel: Ze moet de rest van haar leven behandeld worden

Kopzorgen voor Buffel: "Ze moet de rest van haar leven behandeld worden"

06-12-2016 12:39
1

Stephanie, de vrouw van Thomas Buffel, is zwaar ziek. Ze lijdt al een lange tijd aan kanker. Buffel geeft in Dag Allemaal een update over haar gezondheid, maar die is nog steeds niet rooskleurig.

Het staat nu al vast dat zijn vrouw nooit zonder behandeling gaat kunnen leven. "Wat we zeker weten: ze zal de rest van haar leven behandeld moeten worden. Kort voor onze trouwdag heeft Stephanie nog een operatie ondergaan, waarbij een stuk van haar tumor werd weggenomen. De ziekte is gestabiliseerd, maar Stephanie wordt nog voortdurend opgevolgd. En binnenkort begint zij met een nieuw soort therapie. Wij blijven hopen dat de medische wetenschap iets vindt om haar ziekte definitief te genezen. Op een dag komt het goed. Daar geloven wij oprecht in."

Dit jaar is hij getrouwd met Stephanie, een wending die niemand zag aankomen."Stephanie dacht dat het een grap was. Na zestien jaar had ze niet verwacht dat ik nog met een aanzoek op de proppen zou komen. Eigenlijk wist ze pas zeker dat ik het meende toen ik haar enkele maanden later in ons Spaanse appartement de échte ring heb gegeven.Omdat het aanzoek zo'n grote verrassing was, wilden we die lijn doortrekken. De genodigden dachten dat we ons verjaardagsfeest vierden. Enkel een bevriend koppel was op de hoogte. Zij hadden per toeval de foto gezien waarop ik Stephanie ten huwelijk vroeg."

Buffel vindt de bruiloft de mooiste dag van zijn leven. "Zeker en vast. Samen met de geboorte van de kinderen, natuurlijk. Een mooi kasteel, lekker eten, een priester van Rent-a-Priest en livemuziek van Jo en Koen, bekend van 'The Voice', en Funky 'D'... 't Was een heel emotionele dag. Ik heb Stephanies papa, die elf jaar geleden overleed, beloofd dat ik altijd voor haar zal zorgen. En die belofte heb ik nu uitgesproken voor de hele wereld. Dat betekent wel iets."