Vanhaezebrouck haalt uit na gelijkspel: 'Winterwedstrijd uit de prehistorie'

Vanhaezebrouck haalt uit na gelijkspel: 'Winterwedstrijd uit de prehistorie'

03-12-2016 23:15

Hein Vanhaezebrouck was niet te spreken over de staat van het veld in Westerlo. Het veld van de Kemphanen was bevroren, maar er werd besloten om toch te voetballen. Niet naar de zin van de coach van Gent, die zijn team gelijk zag spelen (0-0).

"Dit was een winterwedstrijd zoals in mijn tijd als voetballer, en dan spreek ik over de prehistorie", was hij achteraf scherp tegenover Sporza. "Dit zou toch vermeden moeten worden in de moderne tijden. Voor de toeschouwers was het niet heel mooi door al die hotsebotsen en de weinige kansen. Maar daar hebben wij dus niet voor gekozen", sneerde Vanhaezebrouck nog.

"Uiteindelijk ben ik nog tevreden, want op zo'n veld verdwijnen alle niveauverschillen en wordt het een beetje een loterij." Een 0-0 gelijkspel, meer zat er niet in. Maar Vanhaezebrouck is niet boos op zijn eigen spelers. "Ik kan mijn jongens niks verwijten, want ze hebben alles geprobeerd om te winnen. Er waren een paar kansjes, maar dan was de controle niet goed genoeg of gleden we net weg. Hopelijk raak ik met alle blutsen en builen niet meer spelers kwijt", besloot hij.