Leuvenaren gaan aan kop in 1B na sterke tweede helft tegen Tubize

03-12-2016 22:05

Oud-Heverlee Leuven mag zich de fiere nieuwe leider van Eerste Klasse B noemen. Het won zaterdagavond met 0-2 van Tubize. Het klopte de thuisploeg na een sterke tweede helft.

De openingsminuten tegen Tubize leverden enkele halve kansen op voor de Leuvenaren. Echt gevaar kwam er niet. Leuven trof wel één keer de paal, maar een openingsdoelpunt scoren kon het niet. Na de pauze gingen de Leuvenaren dan toch vol voor dat doelpunt.

Daar werden de bezoekers ook voor beloond. Tien minuten ver in de tweede helft werd het 0-1. Estaban Casagolda maakte het verlossende doelpunt voor de Leuvenaren. Twintig minuten voor tijd was het alweer raak via Thomas Azevedo. Hij scoorde de 0-2, wat ook de eindstand werd.

Dankzij de overwinning staat OHL aan kop in Eerste Klasse B. Het telt acht punten na vier wedstrijden. Enkel Roeselare, dat zondag nog tegen Lommel United speelt, kan op gelijke hoogte komen. Lierse en Cercle Brugge, de nummers twee en drie, hebben elk zeven punten.