Na 73 dagen mag STVV nog eens juichen: Moeskroen geklopt in degradatietopper

Na 73 dagen mag STVV nog eens juichen: Moeskroen geklopt in degradatietopper

03-12-2016 21:58

Ivan Leko zal opgelucht adem halen. Zijn Sint-Truiden beleefde een dramatische voorbije twee maanden en speelde zaterdagavond met het mes op de keel tegen Royal Excelsior Moeskroen. De Limburgers wonnen de kelderclash: 1-0.

Nochtans begonnen de bezoekers het best aan de partij, al kwamen ze niet verder dan enkele schuchtere pogingen richting het doel van Lucas Pirard. STVV nam echter al snel over. Nick Proschwitz kreeg tot drie maal toe een mogelijkheid, maar het vizier van de Duitser stond nog niet op scherp.

Proschwitz bleef wel een gesel voor de Moeskroen-defensie. Op slag van rust bood hij Yohan Boli nog de voorsprong aan, maar ook die laatste faalde. Na de pauze gingen de Kanaries onverminderd verder. Opnieuw wrong Boli een kans de nek om.

Bevrijding
De openingsgoal kon niet uitblijven en na 52 minuten was het prijs. Als afwerken niet lukt, zet ik maar voor, dacht Boli. Ruben Fernandes werkte van dichtbij af. Moeskroen moest reageren, maar bracht helemaal niets, tot Karim Essikal een kwartier voor tijd net naast kopte uit een corner.

Omdat Boli vrolijk doorging met kansen missen, bleef het nog lang spannend. Uiteindelijk trok STVV de zege toch over de streep. De Limburgers wippen door de drie punten over Moeskroen in de stand. Glen De Boeck en co staan virtueel voorlaatste. Als KVC Westerlo wint van AA Gent, krijgen de Henegouwers de rode lantaarn.