Real dompelt Barça met late goal in rouw en blijft soeverein koploper

03-12-2016 18:15

Door een late gelijkmaker van Sergio Ramos houdt Real Madrid een voorsprong van zes punten op FC Barcelona. De verdediger knikte in de laatste minuut raak: 1-1.

Daarmee deed hij een doelpunt van Luis Suarez teniet. De Uruguayaan had vroeg in de tweede helft een voorzet van Neymar gepromoveerd tot doelpunt. Omdat geen van de ploegen er écht bovenuit stak, was een gelijkspel een terechte weerspiegelingen van de verhoudingen.

Voor rust was Real zo nu en dan gevaarlijk in de omschakeling. Cristiano Ronaldo zette Marc-Andre ter Stegen twee keer aan het werk, maar Barça-goalie Marc-Andre ter Stegen redde soeverein. Barça deed het in de eerste helft overigens niet veel beter. De ploeg, waar Andres Iniesta nog op de bank begon, had moeite het middenveld in handen te krijgen.

Na rust veranderde dat. Barça ging sneller spelen en kreeg de overhand. Dat leidde tot kansen. Na de rake kopbal van Suarez (1-0) kreeg Neymar de grootste kans. Hij stuurde Carvajal het bos in, maar mikte vervolgens over. Een schot van Messi, die redelijk onzichtbaar was, ging voorlangs. Dat deed niets af aan de schitterende pass van de inmiddels ingevallen Iniesta.

Het slotoffensief van Real Madrid leek uit te blijven, maar bij het ingaan van de blessuretijd sloeg Sergio Ramos toe. De verdediger is inmiddels expert als het gaat om scoren in de laatste minuten. Zijn rake kopbal (1-1) zorgde ook direct voor de eindstand. Real staat daardoor nog steeds zes punten voor op Barcelona. Sevilla verloor zaterdag bij Granada en staat nu ook zes punten achter.