Tottenham-Belgen verpulveren Swansea, Crystal Palace verrast dankzij Benteke

03-12-2016 18:11

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers gewonnen van Swansea City. De ploeg van manager Mauricio Pochettino was duidelijk een maatje te groot voor de degradatiekandidaat: het werd 5-0 in Londen.

De eerste veertig minuten gebeurde er bewonderenswaardig weinig op White Hart Lane. Tottenham creëerde weinig kansen, maar Harry Kane maakte vlak voor rust een einde aan de brilstand door een strafschop binnen te knallen. Na de openingstreffer ging het makkelijker. Voor het rustsignaal verdubbelde Spurs de voorsprong nog. Zuid-Koreaan Heung-Min Son prikte de 2-0 binnen op aangeven van Christian Eriksen. Na rust bepaalden doelpuntenmakers Kane en Eriksen (tweemaal) de eindstand: 5-0.

Bij Tottenham speelde Jan Vertonghen de hele wedstrijd. Mousa Dembélé werd in de slotfase vervangen. Van Toby Alderweireld nog steeds geen spoor bij Tottenham. Hij is nog steeds op de sukkel met een blessure.

Crystal Palace – Southampton
Southampton heeft het zaterdagmiddag niet voor elkaar gekregen te winnen op bezoek bij Crystal Palace. De nummer zeventien van de Premier League hield zich knap overeind tegen Southampton, de nummer tien. Christian Benteke scoorde twee keer voor Palace. Zijn eerste doelpunt kwam er na mistasten van Southampton-doelman Fraser Forster. Na zijn tweede van de namiddag mochten de boeken helemaal dicht voor Southampton. Tussendoor scoorde James Tomkins het tweede doelpunt.

Stoke City - Burnley FC
Burnley heeft zonder Steven Defour verloren op het veld van Stoke City. De Rode Duivel zat 90 minuten op de bank. Stoke won dankzij doelpunt van Jonathan Walters en Marc Muniesa.

Sunderland - Leicester City
Kampioen Leicester City heeft een nieuwe nederlaag geleden, dit keer op het veld van Sunderland. Na een owngoal van Robert Huth en een doelpunt van Jermain Defoe moest Leicester achtervolgen, maar verder dan de eerredder van Shinji Okazaki kwam de tegenstander van Club Brugge in de Champions League niet. Bij Sunderland werd Jason Denayer bij de rust vervangen. Adnan Januzaj bleef de hele wedstrijd aan de bank gekluisterd.

West Bromwich Albion - Watford FC
West Brom kwam tijdens de eerste helft op voorsprong via Jonny Evans en Chris Brunt. Dankzij Rode Duivel Christian Kabasele kwam Watford terug in de wedstrijd. In de toegevoegde tijd legde Matthew Philips de 3-1 eindscore vast. Nacer Chadli mocht invallen in de tweede helft bij West Brom. Kabasele speelde de hele wedstrijd bij Watford.